Chromebook este disponibil în România

Dacă în afară sunt disponibile zeci de variante de Chromebook-uri și chiar există clasamente pe anul 2016 ale acestor device-uri, în România Chromebook-ul este disponibil începând cu data de 10 februarie printr-un parteneriat al Google, HP și Orange.

”Dacă ne petrecem viața într-un browser de ce nu l-am transforma într-un sistem de operare? În România 66% dintre utilizatorii de internet folosesc browserul Chrome. Este o rată de utilizare medie mai mare decât cea existentă la nivel mondial. Românii sunt obișnuiți cu acest sistem și de aceea cred că le va fi foarte ușor să îl folosească. Practic, HP Chromebook, primul model de laptop din gama Chromebook disponibil în România, oferă aceleași facilități ca orice alt sistem de operare cu marele avantaj că totul este stocat în cloud și accesibil de oriunde”, a declarat Dan Bulucea, Country Managerul Google în România.

HP Chromebook este echipat cu sistemul de operare Chrome OS creat de Google şi conectate la cea mai extinsă şi cea mai rapidă reţea 4G din România, conform ANCOM.

”Este un produs destinat mobilității. Se potrivește perfect celor care sunt mereu pe drumuri pentru că se pot conecta rapid și sigur de oriunde”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România.

În același timp, aplicații precum Gmail Offline sau Google Docs permit salvarea locală a documentelor în lucru atunci când laptopul este folosit în modul offline, urmând ca la prima conectare acestea să se salveze automat în cloud. Autonomia device-ului este de 8 ore, iar greutatea de 1,5 kg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*