Creștere de 15% pentru piața de leasing în 2016

leasing
Foto: http://flickrnews.com

UniCredit Leasing estimează pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%, a spus Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

Având în vedere perspectiva economică pozitivă a României, leasingul se poziţionează ca un produs versatil care susţine dezvoltarea afacerilor prin invesţii sustenabile. Atât timp cât încrederea în mediul economic românesc va rămâne constantă, investiţiile vor fi necesare, şi implicit nevoia de surse de finanţare pentru acestea. Estimăm şi pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

De asemenea. în 2016 UniCredit Leasing îşi propune să susţină în continuare IMM-urile. Compania a reuşit să atragă fonduri avantajoase pentru această categorie de clienţi – astfel, în 2015 UniCredit Leasing a finalizat alocarea fondurilor obţinute în 2014 de la Banca Europeană de Investiţii în valoare de 50 milioane de euro.

Valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate în 2015 a fost de 338 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 43,5 milioane de euro.  Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activităţilor desfășurate de UniCredit Leasing raportat la 2015, calculat în conformitate cu standardele IFRS, este de 5,5 milioane de euro, în creştere cu 15%  faţă de de 2014

Citește și:

Profit net în urcare cu 15% pentru UniCredit Leasing, în 2015

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*