Google a anunţat câștigătorii Digital News Initiative

news
Foto: http://www.i-grafix.com

Google a anunţat astăzi încheierea etapei de selecţie a proiectelor câştigătoare din prima rundă de finanţare a proiectului Digital News Initiative (DNI).

Au primit finanţare 128 de proiecte din 23 ţări europene, valoarea totală a finanţărilor depăşind 27 milioane de euro. România se regăseşte pe lista cu 2 proiecte. Numele proiectelor câştigătoare vor fi publicate în perioada următoare pe pagina DNI, pe măsură ce este finalizat procesul de notificare a beneficiarilor. Acest infografic sumarizează prima rundă de finanţare a DNI.

Fondul a fost gândit să genereze noi idei şi să dea organizaţiilor de ştiri europene de toate dimensiunile cadrul pentru a încerca lucruri noi, să experimenteze şi să inoveze în spaţiul digital.

Proiectul DNI a fost lansat de Google în aprilie 2015, iar la finalul anului trecut a avut loc prima rundă de înscrieri a proiectelor. Au fost primite peste 1200 de proiecte dintre care au fost desemnate cele 128 câştigătoare. Selectarea proiectelor care au primit finanţare a fost realizată de către un consiliu format din specialişti Google şi experţi din mass-media europeană. Finanţarea a cărei câştigători au fost desemnaţi astăzi este prima transă din fondul de 150 de milioane de euro ce vor fi acordaţi în următorii 3 ani. Următoarea rundă de finanţare se va deschide în luna mai 2016.

Tot în cadrul Digital News Iniţiative, Google a anunţat noutăţi pentru proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP) şi Project Shield. Începând din această săptămână, Google va începe să introducă paginile de tip AMP în rezultatele căutării Google, pentru că utilizatorii să găsească şi mai rapid conţinut care să se încarce foarte rapid. Paginile care au adoptat AMP se încarcă, în medie, de 4 ori mai repede şi utilizează de 10 ori mai puţine date decât paginile HTML.

Project Shield va putea ajuta organizaţiile de ştiri să se protejeze mai bine de atacuri DDOS. Proiectul este practic un instrument, până acum în stadiu beta, şi poate fi accesat de aici: g.co/shield.

Mai multe detalii despre toate acestea în blogpost-ul Google: http://goo.gl/gTvc5P.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*