Romania Investor Days se desfășoară la Londra

Stock
Foto: http://stockmarket-watch.com

Fondul Proprietatea, în parteneriat cu Wood & Company, organizează în perioada 29 februarie – 1 martie a treia ediție a Romania Investor Days desfășurată la Londra.

Evenimentul urmărește să le ofere investitorilor internaționali axați pe regiunea Europei Centrale și de Est o perspectivă asupra celor mai recente evoluții din România și de pe piața locală de capital și să le faciliteze întâlnirea cu managementul de top al marilor companii românești, atât listate, cât și nelistate. Evenimentul a atras peste 100 de participați din partea a 56 de fonduri de investiții, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 4.500 de miliarde de dolari.

Evenimentul include prezentări și discursuri susținute de reprezentanții Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Energiei, Băncii Naționale a României, Autorității de Supraveghere Financiară, Fondului Monetar Internațional, Franklin Templeton Investments și Bursei de Valori de la Londra. Pe parcursul celor două zile, vor avea loc peste 160 de întâlniri între investitori și managementul de top al companiilor participante, incluzând: Alro, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi București, Bursa de Valori București, CE Oltenia, Conpet, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, NEPI, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Poșta Română, RCS&RDS, Salrom, SIF 1 Banat Crișana, SIF 2 Moldova, SIF 3 Transilvania, Romgaz, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.

Greg Konieczny, Fund Manager Fondul ProprietateaGreg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: “Începând cu anul 2010, Fondul Proprietatea a depus eforturi continue pentru creșterea vizibilității Fondului, a pieței locale de capital și a României ca oportunitate de investiții pentru o bază mai largă de investitori instituționali internaționali. Fondul, datorită portofoliului său diversificat, a permis investitorilor să-și formeze o imagine clară asupra oportunităților de investiții din România, ceea ce i-a determinat să devină jucători activi pe piața locală de capital, pe lângă plasamentele în acțiunile Fondului investind și în alte companii românești listate și nelistate. Participarea record la evenimentul de anul acesta este o dovadă că România este o oportunitate de investiții atractivă datorită fundamentelor economice solide, dar sunt necesare noi oferte publice inițiale pentru ca interesul investitorilor instituționali străini să se mențină.”

Kristen Andrasko, co-director piețe de capital al Wood & Company, a adăugat: “Aceasta este a treia ediție a Romania Investor Days și suntem entuziasmați să vedem un număr record de investitori care se întâlnesc cu reprezentanții companiilor românești, guvernului și autorităților de reglementare, ceea ce reflectă creșterea importanței acestei piețe. Wood & Company își continuă angajamentul asumat față de piața românească de capital, care reprezintă unul dintre punctele cheie ale businessului nostru. Intenționăm să ne menținem și să ne consolidăm poziția de lider de piață și rămânem ferm dedicați eforturilor de a crește vizibilitatea României printre investitorii de pe piețele de emergente și de frontieră.”

În 2015, Fondul Proprietatea a întreprins numeroase activitiți dedicate relației cu investitorii cu scopul de a crește vizibilitatea României în străinătate și de a promova piața locală în rândul investitorilor internaționali. Aceste acțiuni au inclus:

  • participarea la 24 de conferințe globale și regionale dedicate piețelor emergente și de frontieră la New York, Londra, Dubai, Zurs, Zagreb, Viena, Varșovia, Praga, Stegersbach și București, care au implicat întâlniri cu peste 220 de investitori instituționali internaționali și locali și analiști interesați să afle mai multe delaii despre Fond și despre economia românească.
  • organizarea a 15 turnee de promovare în cele mai importante centre financiare din Europa (Londra), Statele Unite (New York, Dallas, Boston, Los Angeles și San Francisco), Canada (Toronto și Montreal) și Orientul Mijlociu (Dubai) și întâlnirea cu peste 220 de fonduri de investiții internaționale.

Fondul Proprietatea își menține angajamentul de a sprijini dezvoltarea pieței de capital românești, dar piața se poate dezvolta doar cu ajutorul unor noi listări; Guvernul are un rol seminificativ în acest sens, prin listarea companiilor de stat.

# # #

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor și aprecierea per acțiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti și titluri de valoare asociate acțiunilor. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 30 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN] este o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor pentru clienți de retail, instituționali și fonduri suverane în peste 180 de țări. Prin intermediul echipelor specializate, compania are experiență în toate clasele de active – inclusiv în acțiuni, obligațiuni, soluții alternative și personalizate. Cei peste 600 de specialiști în investiții ai companiei sunt susținuți de o echipă integrată, globală de profesioniști în administrarea riscului și de o rețea globală de birouri de tranzacționare. Având birouri în 35 de țări, compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 728 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 ianuarie 2016. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi http://www.franklintempleton.co.uk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*