Peste 50% dintre turiști vin în România în interes de serviciu

Foto: http://www.catalysttravels.com

57,9% dintre turiştii nerezidenți care au petrecut sejururi în România în trimestrul IV 2015 au venit aici pentru afaceri, pentru a participa la congrese, la conferințe, cursuri, târguri şi expoziții, potrivit Institutului Național de Statistică (INSSE).

Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul IV 2015 a fost de 477,6 mii, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1269,4 milioane lei. Cheltuielile celor veniți în interes profesional au reprezentat 54,8% din total.

Turiştii nerezidenți sosiți în România în anul 2015 au cheltuit în medie 2525,5 lei/persoană

În anul 2015 numărul de turişti nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 2231 mii, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 5634,5 milioane lei.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (42,1% din numărul total de turişti nerezidenți), dintre acestea evidențiindu‐se călătoriile pentru vacanțe (63%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activități.

Pentru studiul integral vă invităm să accesați următorul link: http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/chelt_nereztr4r15_1.pdf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*