Groupama a plătit 100 de milioane de euro despăgubiri

Insurance
Foto: http://cdn.premiumfinance-group.com

Groupama Asigurări a plătit în 2015 despăgubiri în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pe segmentul de  de asigurări non-life, 68% din sumă au reprezentat despăgubirile achitate persoanelor juridice.

În total, în 2015, Groupama Asigurări a făcut plăți, pe liniile de asigurări non-life, în baza a aproximativ 73.000 de dosare de daună, dintre acestea aproximativ 60% reprezentând dosare deschise de clienții persoane juridice.

”Ne adaptăm la contextul clientului, pentru a contribui la continuitatea afacerii sale. Este ceea ce am făcut în cazul fabricii de mezeluri din județul Argeș, Radic Star, când, la două săptămâni de la producerea daunei, am plătit cel mai mare avans din istoria industriei din România, respectiv cinci milioane de lei. Pentru noi a plăti daune nu este în sine un lucru extraordinar, este parte din activitatea noastră de zi cu zi. Însă mai degrabă modul în care venim în sprijinul clienților în aceste momente dificile  face diferența, de aici și rezultatele foarte bune pe care le avem în termeni de satisfacție a clienților (respectiv 77% foarte mulțumiți de interacțiunea cu noi) sau rata de recomandare”,  a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.

Din totalul dosarelor non-life despăgubite în 2015, atât pe segmentul persoane juridice, cât și persoane fizice, majoritatea reprezintă daune auto. 65% din suma plătită ca despăgubire a mers către dosare CASCO, iar aproximativ 20% a însemnat plata despăgubirilor RCA.

”Suntem unul din liderii pieței pe linia CASCO, este firesc ca o mare parte din dosarele de daună să provină din acest segment. Un număr mare de dosare continuă să vină însă și din zona RCA”, a completat Călin Matei.

Cu peste 2.500 de clienți fermieri și peste 700.000 de hectare de teren agricol asigurate în anul agricol 2014 – 2015 (ceea ce clasează compania drept lider pe linia asigurărilor agricole) și peste 67.000 de companii asigurate, Groupama Asigurări a plătit în 2015 aproximativ opt milioane de euro despăgubiri pe linia Property.

Cea mai mare daună plătită de Groupama în 2015 a reprezentat despăgubirea pentru o poliță RCA, de peste 2,1 milioane de lei. Pe liniile de business Property și Agro, cele mai mari daune despăgubite au fost de peste un milion de lei, neluând în considerare dauna Radic Star.

Conform datelor raportate la ASF, în perioada ianuarie – decembrie 2015, Groupama Asigurări a înregistrat 39 reclamații întemeiate, rămânând asigurătorul cu cel mai mic număr de reclamații întemeiate din top 5 al companiilor de asigurări din România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*