Au fost publicate execuțiile bugetare ale instituțiilor

Foto: http://www.marketing-mojo.com

Execuțiile bugetare din martie ale instituțiilor publice au fost publicate pe www.transparenta-bugetara.gov.ro.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe datele aferente lunii martie. Sunt informații despre bugetele centrale și locale ale tuturor instituțiilor publice din țară.

Acolo unde nu au fost completate fișierele și unde  pe coloana ”execuție cumulată” valoarea este zero, înseamnă că nu au fost efectuate plăți pe un anumit sector bugetar până la sfârșitul lunii de raportare.

Toate datele vor fi încărcate pe platformă în prima jumătate a lunii, până cel târziu pe data de 15, după ce au fost verificate atât din punct de vedere al coerenței, cât și al corectitudinii. A fost pus la punct un mecanism care verifică respectarea termenelor de transmitere a informațiilor în sistem, precum și unul de control permanent al procesului de plată. În cazul în care regulile de funcționare nu sunt respectate, se aplică automat sancțiuni ca blocarea procesului de contractare și plată.

Transparenta-bugetara.ro este cel mai mare exercițiu de transparență bugetară din România. Pe platforma online informațiile sunt prezentate într-un format deschis (xls, pdf, xml). Informațiile pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil (tabletă, smartphone).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*