ARB: legea darii în plată va avea un impact negativ

Foto: http://www.worldpropertyjournal.com

Asociaţia Romană a Băncilor (ARB) a transmis poziția pieței bancare vis-a-vis de apdoptarea legii dării în plata de către Parlament:

”Comunitatea bancară rămâne la aceeaşi părere conform căreia legea darii în plată va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare, aşa cum pentru prima oară s-a considerat de către Banca Naţională a României în sensul identificării unui risc sistemic sever determinat de cadrul legislativ incert şi impredictibil în domeniul financiar bancar.

Mesaje similare au fost transmise şi de către Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional, etc.

Există interpretări clare ale industriei financiare, ale Preşedinţiei şi Guvernului României, Băncii Centrale Europene şi ale Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la posibilele elemente de neconstituţionalitate şi de hazard moral.

Aceste elemente de neconstituţionalitate împreună cu modificarea sau afectarea contractelor încheiate legal cu băncile în trecut vor fi luate în considerare de către instituţiile de credit cu privire la modul în care vor reacţiona la impactul acestei legi.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*