Google a lansat o platformă online pentru studenți și antreprenori

antreprenori

Google a lansat în România programul Atelierul Digital, o platformă online gratuită care oferă tinerilor pregătire în domeniul marketingului digital și în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului.

Adresa platformei este atelieruldigital.withgoogle.com.

Nevoia de competențe digitale este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene și ale Europei Centrale și de Est în particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostințe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențe digitale. Doar 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU15[1] și 26% în țările NMS13, arată un raport DELab. Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competențe digitale, ceea ce este mult peste media de 25% în țările NMS13[2] și 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.

Pentru a crește nivelul cunoștințelor digitale în România, Google a creat platforma online Atelierul Digital. Orice persoană interesată poate urma gratuit cursurile,  înscrierea se face la adresa: https://goo.gl/qBjN6Q.

„Internetul este esențial în societatea de astăzi, oferind oportunități și mijloace de dezvoltare antreprenorilor și afacerilor. Vrem ca prin programul Atelierul Digital lansat astăzi să oferim un instrument care să ajute viitoarea forță de muncă și antreprenorii în obținerea cunoștințele digitale atât de importante în economie. Sperăm ca acest lucru să contribuie la sprijinirea României în exploatarea oportunităților oferite de economia digitală”, spune Dan Bulucea, Country Director Google România.

Atelierul Digital oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii: de la cum să-ți construiești prezența online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienți. Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test și, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google și IAB Europe. Întregul curs cuprinde 89 de lecții, împărțite în 23 de teme. Lista completă a cursurilor este aici: https://goo.gl/b75sP6.

Notă pentru editori

În 2015, Google s-a angajat să ofere gratuit pregătire în domeniul digital pentru un milion de persoane din Europa. În continuarea acestui angajament, Google a anunțat recent că va dubla acest efort și va pregăti 2 milioane de europeni până în 2017. Google investește 42 milioane de euro în 2016 pentru a crește nivelul cunoștințelor digitale la nivelul companiilor și persoanelor din Europa, prin pregătirea unui număr și mai mare de antreprenori și studenți. Programul „Atelierul Digital” lansat astăzi este parte din această inițiativă.

Despre raportul DELab

Cu ocazia lansării programului Atelierul Digital, Digital Economy Lab (DELab) a prezentat raportul “Digital Transformation of Small and Medium Enterprises in Romania” – un studiu care analizează factorii specifici României care influentează antreprenoriatul digital și adopția noilor tehnologii. Digital Economy Lab este un centru de studii demarat în 2014 în cadrul Universității din Varșovia cu scopul de a susținere creșterea economiei și societății digitale, prin furnizarea de studii de calitate privind impactul internetului și tehnologiei asupra Europei Centrale și de Est.

[1] EU15 – Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie

[2] NMS13 – Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*