Mărțișor cu amenzi de 8 milioane de lei de la DGAF

martisor
Foto: http://www.fungift.ro

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a impus sancțiuni de peste 8 milioane de lei în cadrul operațiunii Venus, care s-a desfășurat la nivel național în perioada 26 februarie – 13 martie 2016. 

DGAF a verificat activitatea comercială a 1.871 operatori economici și au constatat abateri pentru sancționarea cărora au stabilit obligaţii fiscale totale în valoare de 8,10 milioane de lei. Inspectorii antifraudă fiscală au monitorizat volumul crescut al activităţii comerciale specifice perioadei 01-08 martie şi au verificat activitatea comercială a 840 firme specializate în comerţul cu flori şi plante ornamentale, a 451 firme prestatoare de servicii de înfrumuseţare și a 563 restaurante, cluburi și baruri.

Inspectorii au constatat contravenţii pentru care au dispus amenzi în valoare totală de 7,64 milioane de lei, confiscări de bunuri și numerar în valoare de 453.056 lei şi suspendarea activităţii a 24 de puncte de lucru.

Acţiunile de control inopinat ale inspectorilor Direcţiei generale antifraudă fiscală vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*