BERD iese din acționariatul celei mai mari companii de reciclare din România

Sursa foto: AFP

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a vândut participația deținută la Green Group, cea mai mare companie de reciclare din România, a anuțat, marți, instituția financiară. 

Potrivit unui comunicat de presă, acțiunile BERD, precum și pachetul deținut de Global Finance, o firmă de capital privat din Atena axată pe sud-estul Europei, au fost preluate de către Abris Capital, un fond de capital privat, care are sediul în Varșovia și care se concentrează pe Europa Centrală și de Est.

“Finanțarea și sfaturile noastre au ajutat compania să devină cel mai mare grup integrat de reciclare din sud-estul Europei, cu o valoare reală și potențială. Suntem încrezători că Abris Capital va duce Green Group, și întreaga industrie de reciclare din România, la nivelul următor”, a declarat Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria.

În 2011, BERD, alături de Global Finance, a investit 6,8 milioane de euro în acțiunile Green Group.

“Noi credem că Green Group este poziționată în mod ideal pentru a profita de economia circulară, care prinde rapid contur atât în România, cât și în întreaga lume”, a spus Cezar Scarlat, partener și șef al Abris România.

În conformitate cu noua structură a acționariatului, Green Group își propune să consolideze sistemul de colectare a deșeurilor, să extindă parcul de reciclare integrat și să listeze acțiunile la Bursa de Valori București.

Green Group este cea mai mare companie de reciclare din România și unul dintre liderii industriei din Europa, cu o cifră de afaceri consolidată de 90 de milioane euro în 2015. Compania reciclează sticle de plastic, deșeuri electrice și electronice, baterii, lămpi fluorescente și sticlă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*