Comisia Europeană cere muncă sustenabilă

Comisa Europeană și Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) au lansat o campanie paneuropeană cu durata de doi ani: Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele, care este cea mai mare campanie mondială în acest domeniu. Concentrată pe munca sustenabilă și securitatea și sănătatea la locul de muncă în contextul îmbătrânirii forței de muncă, campania atrage atenția la timp asupra faptului că tinerii lucrători de astăzi sunt lucrătorii în vârstă de mâine.

Campania se axează pe întreprinderile din Europa (atât private, cât și publice) și necesitatea de a promova munca sustenabilă și îmbătrânirea în condiții bune de sănătate încă de la începutul vieții profesionale. Procedând astfel, întreprinderile vor proteja sănătatea lucrătorilor lor până la vârsta de pensionare și după aceasta, dar și propria lor productivitate.

Într-o perioadă în care au loc discuții importante privind peisajul viitor al problemelor de securitate și sănătate din UE, această campanie este extrem de relevantă. Trebuie să începem de pe acum să răspundem necesităților viitoarelor locuri de muncă și lucrătorilor din Europa. Locurile de muncă au de câștigat pe planul productivității dacă răspund provocărilor îmbătrânirii forței de muncă. Acesta este un lucru bun pentru lucrători și pentru întreprinderi”, a declarat Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă.

Campania are patru obiective:

  • să promoveze munca sustenabilă și îmbătrânirea în condiții bune de sănătate încă de la începutul vieții profesionale;
  • să sublinieze importanța prevenirii riscurilor pe tot parcursul vieții profesionale;
  • să sprijine angajatorii și lucrătorii (inclusiv din întreprinderile mici și mijlocii) prin furnizarea de informații și instrumente pentru gestionarea siguranței și sănătății la locul de muncă în contextul îmbătrânirii forței de muncă;
  • să faciliteze schimbul de informații și de bune practici.

Christa Sedlatschek, directoarea EU-OSHA, a subliniat argumentul care justifică tema prezentei campanii.

„Lucrătorii sănătoși sunt lucrători productivi și lucrătorii productivi sunt esențiali pentru orice organizație eficace: aceasta este o situație avantajoasă pentru ambele părți. Prin urmare, apreciem în mod deosebit cooperarea dintre EU-OSHA și punctele noastre de contact, partenerii oficiali ai campaniei și partenerii din mass-media și le mulțumim pentru toate eforturile depuse în campaniile anterioare. Așteptăm cu interes să colaborăm din nou cu ei în următorii doi ani”, a mai spus Sedlatschek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*