cora România a deschis stații de încărcare a vehiculelor electrice

Foto: http://i2.wp.com/www.autoalert.me.uk

cora România lansează recent o rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice, proiect derulat în parteneriat cu EVConnect care îi încurajează pe români să folosească vehicule electrice sau hibrid, nepoluante.

Demararea proiectului a coincis cu lansarea, de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice și hibrid, în conformitate cu reglementările UE.

Prima stație funcționează, începând cu 29 iunie, în parcarea magazinului cora Lujerului, din București. Pe 28 iunie 2016 a fost deschisă a doua stație de încărcare, la magazinul cora Brătianu, din Constanța, astfel că drumul până la mare nu va mai fi o problemă pentru posesorii de mașini electrice.  În final, toate cele 11 hipermarketuri ale rețelei cora România vor oferi clienților și această facilitate, grija pentru mediul înconjurător fiind o prioritate a companiei.

Încărcarea mașinilor electrice sau hibrid este un serviciu gratuit, oferit de către cora.

La cora Lujerului pot fi încărcate simultan două vehicule, într-un spațiu special amenajat. Încărcarea durează în medie o oră, iar stația deservește toate tipurile de vehicule electrice și hibride plug-in. 

„cora România își gândește permanent acțiunile în rezonanță cu ne voile comunităților din care fac parte hipermarketurile sale. Una din acțiunile noastre principale se referă la proiecte verzi denumite coraVerde care au ca scop oferirea de soluții verzi zonelor în care operăm. Prin urmare, am decis să începem instalarea în toate hipermarketurilor  noastre de stații de încărcare mașini electrice pentru a încuraja comunitățile pe care le deservim să înceapă să folosească un transport sustenabil. Primele stații sunt instalate în cora Lujerului și cora Bratianu in Constanța și oferă infrastructura necesară unui transport electric din ce în ce mai necesar. Mai mult, prin această acțiune dorim să îmbrățișăm viitorul și să creăm un prezent modern si durabil”, a declarat Emanuel Pârvulescu, responsabil Mediu  la cora România.

 „Am făcut echipă cu cora România pentru un scop nobil, acela de a oferi românilor alternativa energiei electrice și de a contribui împreună la un viitor sustenabil. EV Connect este prima companie din România care a început să construiască stații de încărcare pentru vehicule electrice și continuăm cu încredere în această direcție pentru că suntem convinși că acesta este viitorul”, a declarat Dragoș Ciobanu, CEO EV Connect. 

„Faptul că lansăm astăzi (n.red. 24 iunie) oficial aceste două stații de încărcare ilustrează eforturile noastre de a oferi produse și servicii clienților noștri din toată gama, chiar dacă de nişă, cu atât mai mult dacă sunt moderne și nepoluante. cora este un promotor al inovației în beneficiul consumatorilor și ne bucurăm să facem astăzi acest pas important spre un viitor mai bun pentru toată lumea”, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului.

Proiectul lansat se înscrie în eforturile cora România de a oferi soluții de trai sustenabil comunităților în care își desfășoară activitatea. Programul cora Verde funcționează cu succes în toate hipermarketurile cora și încurajează, printre altele, reciclarea inteligentă a deșeurilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*