Da, este ok să salutați și doamnele

hello
Foto: http://static.lakana.com

Încep post-ul acesta printr-o explicație: nu sunt feministă, nu cred ca femeile sunt egale/superioare/inferioare bărbaților. Comparația asta reprezintă un subiect atât de neinteresant și de absurd pentru mine că nici măcar nu vreau să mă gândesc la ea.

Altceva vreau să vă povestesc. Am remarcat de ceva vreme cum în diverse ocazii profesionale, în pricipal, dar și personale, domnii care vin într-un grup mixt ezită, sau evită de-a dreptul, să salute și doamnele. Poate că este un obicei dintotdeauna, dar înainte îl consideram normal și l-am remarcat recent. Îmi asum această variantă. Pot spune că mă miră și mă amuză în același timp. În orice caz, nu mi-l explic. Tendința asta (dacă este ceva nou) este vizibilă oriunde se întâlnesc oameni noi: evenimente, birou, baruri, plimbări etc.

Cel mai edificator exemplu îl am de la o conferință de presă organizată de 3 multinaționale din zona IT&C. Era un eveniment mic, dedicat numai presei, așa că în total eram vreo 20 de persoane cu tot cu organizatori. Fiind domeniul atât de man-friendly nu eram prea multe doamne în zonă. Câți dintre cei 3 domni (No. 1 în corporațiile respective) credeți cu au salutat și doamnele din încăpere? Suspans….iar răspunsul este: un singur domn! Ceilalți au ”dat mâna”- un minunat obicei românesc – cu domnii din zonă, au aruncat priviri încurcate reprezentantelor de celălalt sex și au trecut la următorul domn.

Nu intenționez să cataloghez gestul (sau mai degraba lipsa lui), chiar nu simt nevoia să denigrez pe cineva, indiferent de gen. Totuși, cum spuneam mai sus, nu-mi explic încă fenomenul. O sa-l mai studiez și revin. Poate chiar o să-i întreb pe cei în cauză. Nu am vreo îndoială că voi avea foarte curând ocazia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*