De ce Ghidul Școlilor Private?

Foto: http://honoreecorder.com

Finalul acestei luni a coincis cu lansarea primului nostru proiect tipărit: Ghidul Școlilor Private din București, disponibil desigur și în variantă electronică.Ghidul Scolilor Private_coperta 1

Departe de a fi o publicație de genul ”pagini aurii” Ghidul Școlilor Private din București și-a propus mai degrabă să vină în întâmpinarea părinților care își pun întrebări despre ce este mai bine pentru educația copiilor lor. Sigur că pentru mulți opțiunea unei școli private nu există din considerente financiare, dar am fost surprinsă să aflu că multe persoane cu venituri peste medie nu iau în calcul varianta unei școli private pentru că nu au încredere în acest tip de învățământ. Mi-am spus că această temă necesită aprofundare. Am vizitat majoritatea școlilor private pentru a-mi forma o părere despre acestea și cu câteva foarte mici excepții pot spune că sunt demne de încredere. Am cunoscut oameni motivați care lucrează cu drag în clădiri frumoase, realizate responsabil și poate, cel mai important, copiii cu care am interacționat sunt isteți, dezinvolți și veseli.

Dar care sunt avantajele unei școli private? Există și minusuri? Ce costuri implică școlarizarea în sistemul privat? Dacă în ceea ce privește grădinițele și școlile primare oferta este din ce în ce mai variată, ce facem după ce copilul depășește aceste faze? Există continuitate, sau copilul va fi obligat să se izbească de un mediu total diferit într-o școală gimnazială sau un liceu de stat?  Prin acest ghid, care este o premieră în România, am încercat să răspundem la toate aceste întrebări.

De aceea, veți găsi în paginile sale o analiză a domeniului, un index al unităților de învățământ preuniversitar acreditate, informații despre factorii de avut în vedere atunci când încercați să alegeți o școală, măsurile luate de Guvern pentru a stimula sistemul privat de învățământ, dar și prezentări ample ale unor școli de renume care practică o educație de calitate, școli care aleg să treacă la următorul nivel de dezvoltare și să se adreseze părinților altfel decât prin recomandări verbale sau flyere împărțite la metrou.

În România școlile private nu funcționează în prezent ca o breaslă aparte și nici nu au organizații care să le reprezinte interesele comune, interese care există în ciuda concurenței firești. Ghidul Școlilor Private din București reprezintă o primă încercare de a aduce sub aceeași umbrelă instituțiile private de învățământ. Cred că publicația noastră este un semn că acest domeniu prinde contur și se maturizează.

Ghidul Școlilor Private din București poate fi achiziționat în forma tipărită din magazinele inmedio, iar varianta în format electronic de pe siteul businesseditors.ro. Și pentru ca povestea nu se încheie aici, vă așteptăm curând pe siteul scoliprivate.eu pentru, o comunitate care va include: părinți, elevi, școli și autorități,  dar și cu o ediție viitoare realizată la nivel național atât în română, cât și în engleză. Va continua.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*