După 10 ani, un nou proiect major de birouri este construit în centrul Bucureștiului

Compania austriacă specializată în investiții imobiliare S IMMO AG a demarat lucrările de construire pentru complexul de birouri The Mark din București. Acesta este primul proiect major de birouri dezvoltat în districtul central de afaceri al Capitalei (CBD), după o pauză de circa 10 ani. 

The Mark include două clădiri de birouri, un turn cu 14 etaje și o clădire – podium cu 6 etaje – reprezentând o suprafață totală construită de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 24.000 m². Proiectul prevede o parcare cu 345 locuri (300 în subteran și 45 la nivelul solului), precum și spații dedicate pentru biciclete și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Lucrările de construire au fost demarate în luna iulie 2016 și vor fi finalizate în trimestrul II al anului 2018.

„Proiectul are la bază un design holistic și inovator, adaptat la stilul actual de viață și de muncă din mediul urban, astfel încât The Mark va reprezenta, la finalizarea lucrărilor, un nou punct de referință în oraș, precum și o clădire emblematică pe piața de birouri din România. Clădirile vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, menite să creeze un spațiu mai ușor de utilizat, mai sustenabil și mai eficient energetic față de standardul actual al pieței”, a spus declară Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administrație al S IMMO AG.

Dezvoltatorul vizează obținerea nivelului de sustenabilitate ”Excellent” conform normelor de certificare BREEAM.

Compania care va gestiona lucrările de dezvoltare este STRABAG AG. Procesul de închiriere va începe în ultimul trimestru din 2016, companiile de consultanță imobiliară CBRE și Jones Lang LaSalle fiind deja desemnate ca agenți co-exclusivi ai proiectului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*