EAT SMART dezbate risipa alimentară din România

Foto: http://www.morningadvertiser.co.uk

Mâine va avea loc Conferința EAT SMART – al doilea eveniment din seria de Conferinț­e Green Report din 2016 organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

EAT SMART are ca temă centrală de dezbatere risipa alimentară din România și își propune să aducă laolaltă componenta de business și cea socială, reprezentanț­i ai FMCG, Retail, HoReCa, ai autorităț­ilor publice centrale și locale, ai asocia­țiilor de profil și reprezentanți mass-media.

Printre obiectivele Conferinței EAT SMART se numără identificarea măsurilor concrete și aplicabile de diminuare a fenomenului risipei de hrană, revizuirea propunerilor legislative depuse în Parlament referitoare la risipa alimentară precum și dezbaterea posibilităț­ilor legale prin care supermarket-urile să poată dona alimentele nevandabile. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor avea loc discuții aplicate despre posibilitatea acordării unor măsuri fiscale retailerilor, dar și a practicarii unui preț­ mai mare pentru depozitarea la groapă și incinerare precum și stabilirea pașilor pentru înființ­area magazinelor care vând produse vrac dar și dezbaterea posibilităț­ilor de a educa populaț­ia, prin campanii de conștientizare ample, cu rezultate rapide.

Raul POP, secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor va participa mâine, 23 iunie 2016, începând cu ora 09.00, la Conferința EAT SMART.

Conferința EAT SMART va fi găzduită de Kaufland Basarab – Șoseaua Orhideelor nr 46A, sector 1, București.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*