Firea cere Guvernului rezolvarea problemei dintre RADET și ELCEN

Primarul General, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare primului ministru, Dacian Cioloș, viceprim-ministrului Vasile Dîncu, precum și ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu și ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, în care face un apel la membrii Guvernului să se implice în rezolvarea situației problematice dintre RADET și ELCEN precum și în găsirea unor soluții urgente pentru a asigura necesarul financiar atât al RADET, cât și al ELCEN SA.

2-lightbox
Sursă foto: elcen.ro

Firea consideră că politica extremă dusă de ELCEN, care amenință constant cu sistarea furnizării agentului termic către RADET, precum și invocarea unei datorii istorice care impiedică funcționarea corespunzătoare a ELCEN-ului, nu face altceva decât să afecteze echilibrul economic al Capitalei, perturbând atât programul de investiții în infrastructură, cât și serviciile oferite bucurestenilor.

“Pentru a nu risipi banul public am solicitat realizarea în regim de urgența a unui audit la RADET. Sper ca rezultatele acestuia, coroborate cu cele ale verificărilor făcute de Corpul de control al Primului ministru la ELCEN vor contribui la o bună guvernare în folosul contribuabililor bucureşteni. Având în vedere că peste 60% din veniturile ELCEN sunt furnizate de clientul RADET, consider că solutia de rezolvare nu poate veni doar de la Primăria Municipiului București și este necesară implicarea, atât a dumneavoastră personal și a structurilor Guvernului, cât și a autorităților coordonate de Parlamentul Romaniei (ANRE), prin toate metodele legale, având ca scop găsirea unei soluții globale de identificare a datoriilor reale și a metodelor de scadențare sau eșalonare a acestora”, se arată în scrisoarea trimisă către reprezentanții Guvernului.

În textul documentului, Gabriela Firea precizează că în prezent Primăria Municipiului București nu poate achita decât subvenția, care este plătită la zi.

Primarul Capitalei a explicat că nu se poate pune în pericol întreg bugetul Bucureștiului pentru școli, grădinițe, spitale, pentru proiectele de infrastructură și alte nevoi urgente, pentru a plăti în două – trei luni o datorie istorică de 10-15 ani pe care aceste unități economice o au.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*