“Fluent în finanțe”, cea mai mare și cuprinzătoare platformă educațională din România

Bursa de Valori București (BVB) alături de parteneri a lansat pe 14 septembrie o platformă online, cu denumirea “Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori”. Aceasta este disponibilă la adresa www.fluentinfinante.ro.

“Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori” este un concept creativ realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville.

Scopul platformei este de a aduna într-un singur loc informații și materiale educaționale despre investiții și piețe de capital. Prin lansarea www.fluentinfinante.ro, Bursa de Valori București, împreună cu partenerii săi, este mai aproape de românii care își propun să prospere financiar.

“Îmbunătățirea educației financiare din România rămâne unul dintre obiectivele principale al Bursei de Valori București. În toate acțiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovăm investițiile responsabile și piața de capital din România. Astăzi suntem mândri că, odată cu lansarea Platformei Universale pentru Investitori, am reușit să creăm un spațiu unic, unde se află toate informațiile referitoare la investiții în piața de capital. Noi am facilitat pentru ei accesul la case de brokeraj, fonduri mutuale și fonduri de pensii din întreaga țară, toate cu un singur scop – pentru a face piața românească de capital mai accesibilă”, a spus Lucian Anghel, Președinte Bursa de Valori București

La momentul lansării, platforma “Fluent în finanțe” este cea mai mare și cuprinzătoare platformă educațională din România. De asemenea, aceasta este prima platformă care se concentrează în întregime asupra piețelor de capital. Platforma este alcătuită din mai multe segmente, cum ar fi: clipuri video educaționale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultură financiară, harta interactivă a României cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori București, cluburi de investitori din țară și altele.

“Fluent în finanțe: Platforma universală pentru Investitori” rămâne unul dintre proiectele cheie ale BVB

“Astăzi lansăm cea mai impresionantă platformă de educație financiară online din România. Împreună cu partenerii noștri am reușit să creăm un conținut unic – peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte în secțiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari în glosar și peste 160 de întrebări în testul de cultură financiară.  Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic. Dar nu ne vom opri aici – “Fluent în finanțe: Platforma universală pentru Investitori” va rămâne unul dintre proiectele cheie ale Bursei de Valori București și noi, împreună cu toți cei care ne sunt alături, vom continua să o extindem și să o dezvoltăm în permanență, pentru a deveni un punct de referință pentru toți investitorii individuali din România”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

În plus, Bursa de Valori București a lansat și aplicația de mobil FinLit Quiz, disponibilă în română în Google Play și App Store. Aplicația a fost dezvoltată împreună cu Visa România, parte a programului de educația financiară Banii IQ.

“Obiectivul nostru este de a sprijini educaţia financiară într-o lume tot mai digitală, de aceea am implementat mai multe programe educaţionale începând cu 2012 cu scopul de a ridica nivelul de alfabetizare financiară din România. Susţinem platforma de educaţie dezvoltată de Bursa de Valori din Bucureşti cu expertiza dobândită prin propriile programe de educaţie financiară derulate de Visa, BaniIQ şi Banii pe Net, care au instruit aproape 1 milion de beneficiari de-a lungul anilor”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

FinLit Quiz oferă posibilitatea de a testa nivelul de cultură financiară în cinci domenii: economie, finanțe, piețe de capital, instrumente financiare și diverse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*