IKEA, trei premii pentru design de produs în 2016

Bicicleta SLADDA, mesele LISABO și plita cu inducție TILLREDA au fost premiate în cadrul uneia dintre cele mai mari competiții de design din lume: Red Dot pentru Design de Produs. Bicicleta SLADDA a primit și premiul pentru Best of the Best în categorie, cel mai important premiu pentru design de produs care aduce o inovație majoră. Un juriu format din 41 de experți din domeniul design-ului a selectat câștigătorii din aproximativ 5.200 de înscrieri.

„În compania IKEA nu facem doar obiecte – folosim design-ul ca să facem lucrurile mai bine. Lucrăm cu ceea ce numim Democratic Design, care înseamnă că produsele noastre trebuie să îndeplinească cinci dimensiuni: design, funcţionalitate, calitate, sustenabilitate şi preţ scăzut. Aceste premii ne arată că ne aflăm pe drumul cel bun. Ne bucurăm atunci când colegii din comunitatea de design apreciază munca pe care o depunem în crearea produselor IKEA”, a declarat Marcus Engman, Head of Design la IKEA of Sweden.

Proiectele câștigătoare vor fi expuse la Muzeul Red Dot Design și vor fi premiate oficial la Gala Red Dot pe 4 iulie, 2016 la Aalto-Theatre, în Essen, Germania.

Cum arată produsele IKEA premiate?

SLADDA este o bicicletă ușor de întreținut, care încurajează alegerea unui stil de viață sustenabil. Bicicleta SLADDA este o soluție de transport urban pe două roți, prietenoasă cu mediul înconjurător, cu accesorii care pot fi personalizate. Este concepută în parteneriat cu Oskar Juhlin, Jan Puranen și Kristian Eke de la studioul de design Veryday.

IKEA-sladda

Premiul obținut: Red Dot Award 2016: Best of the Best

Produsul nu este disponibil în magazinul IKEA din București.

Plita cu inducție TILLREDA oferă posibilitatea de a găti oriunde există o sursă de electricitate. Plita este prevăzută cu un cârlig pentru depozitarea cablurilor, care poate fi folosit și ca mâner pentru transport. De asemenea, include găuri pentru depozitare verticală pe o bară de bucătărie, pentru a salva spațiu prețios pe blatul de bucătărie atunci când nu este folosită. Design-ul este realizat de Klara Petersén de la firma de consultanță de design și inovație People People.

IKEA-tillreda

Premiul obținut: Câștigător Red Dot Award 2016

Va fi disponibil în magazinele IKEA din Europa începând din vara anului 2016.

LISABO este o colecție de mese care rescrie regulile spațiului, precum și ale design-ului, sustenabilității și timpului de asamblare. Mesele, făcute din furnir de frasin, pot fi mutate cu ușurință în casă, de fiecare dată când este nevoie. Punctul forte al designului meselor LISABO este o soluție mică, aproape invizibilă, care poate reduce timpul de asamblare cu 80%. Se numește  pană de fixare. Pur și simplu introduci picioarele mesei în găurile special create pentru asta în blat, le fixezi în poziția de susținere și le blochezi introducând pana de fixare. Designerii sunt Knut Hagberg și Marianne Hagberg.

IKEA-lisabo

Premiul obținut: Câștigător Red Dot Award 2016

Disponibil acum și în magazinul IKEA din București.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*