Mai vorbim despre credit pentru locuințe fără Prima Casă?

home
Foto: http://www.aussec.com.au/

”Guvernul se gândește să renunțe la Programul Prima Casă. În iulie, băncile vor primi doar realocări de fonduri”, este titlul unui articol publicat azi de colegii de la bankingnews.ro.

Ei citează o informație a Economica.net, potrivit căreia la întâlnirea din 13 iunie dintre MFP și băncile din programul Prima Casă, acestea din urmă au semnalat că fondurile suplimentare au ajuns numai pentru 25% din dosarele deja depuse. Statul, pe de altă parte, este nemulțumit că programul a stimulat prețurile apartamentelor mici din blocurile vechi și vrea să renunțe la Program.

Dacă va face asta mai rămâne varianta creditelor cu avans de 25-30%, care nu cred că se poate numi tocmai ”o variantă”. Dacă statul renunță la Prima Casă nu cred că mai putem discuta despre credit pentru locuințe în România. Rămâne de văzut cât timp va rămâne avansul la 25-30% în aceste condiții, avans crescut de instituțiile bancare pe fondul Legii dării în plată.

Mai multe detalii despre subiect pe BankingNews: http://www.bankingnews.ro/guvern-prima-casa-dispare-fonduri-realocate.html.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*