Mâine începe a doua ediție a Banii Tăi Expo

money
Foto: http://www.growmortgages.com

Banii Tăi Expo 2016 se va desfăşura pe 27 şi 28 mai 2016, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Acesta este cel mai mare eveniment pe care Bursa de Valori Bucureşti (BVB) îl organizează, dedicat investitorilor individuali. Banii Tăi Expo 2016 doreşte să aducă pieţele de capital mai aproape de romani, prin intermediul unor seminarii interactive, demonstraţii live, interviuri şi alte surprize.

”Deocamdată sunt 600 de participanți înregistrați, dar sesiunea de înscriere este deschisă. De asemenea, pe portalul baniitaiexpo.ro avem 3.000 de vizite unici. Acest fapt ne bucură și sperăm să avem în acest an cât mai mulți participanți. Vrem să aducem oamenii mai aproape de BVB și să le înțelegem  nevoile. Vrem ca ei să înțeleagă ce au de făcut înainte te de a semna un contract cu un broker. De aceea am creat o platforma pentru simularea întregului proces. Față de ediția anterioară, îmi doresc ca oamenii sa deschidă și conturi pentru tranzacționare și nu numai să formeze cozi pentru a-și recupera banii din certificatele de depozit”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General, BVB, ieri la conferința de lansare a evenimentului.

Prezentă la eveniment, Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central, a declarat că în prezent există 8,5 milioane de persoane care au certificate, dar că 99% dintre acestea nu interacționează deloc cu Depozitarul pentru a-și încasa sumele cuvenite. Potrivit acesteia, cei mai mulți nu știu despre existența certificatelor și că pot ridica bani în contul acestora. Sumele neridicate se prescriu după 3 ani. Depozitarul Central va fi prezent zilele acestea la Banii Tăi Expo, iar doritorii vor putea să verifice pe loc dacă au bani de luat în urma certificatelor de depozit.

”Suntem convinși ca va fi un eveniment în  care foarte multi romani vor interacționa cu întreaga piața financiara care va fi în stradă. Mulțumim și mass-media care ne susține la fel ca anul trecut când 1000 de români au descoperit ca mai au acțiuni din programul de privatizare în masă. Sigur ca scopul primordial al evenimentului este acela de a dezvolta educația financiară din România.  Făcând asta vom trai toți mai bine iar votanții vor fi mult mai greu de influențat și manipulat”, a afirmat Lucian Anghel, Președinte, BVB.

Mai multe informaţii regăsiţi în documentul următor: Banii Tăi Expo 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*