MAPEI estimează o creștere a pieței construcțiilor de 7%

construction
Foto: http://www.bs2009.org.uk

MAPEI estimează o creștere la nivel de piață a construcțiilor în jurul a 7% pentru anul în curs, în timp ce ținta de creștere a vânzărilor companiei în 2016 este de 2 cifre procentuale.

“În 2015 am reușit să ne plasăm ca procent al creșterii cifrei de afaceri peste cea la nivel de industrie a construcțiilor. Tocmai de aceea, estimările pentru anul în curs nu sunt doar optimiste, ci sunt fundamentate pe istoricul nostru economic din ultimii ani. În plus, statistica anilor trecuți arată un trend de revenire a pieței construcțiilor, 2015 însumând față de 2014 o creștere a lucrărilor de construcții cu 8,1% ca valoare“, este de părere Florin Ciobanu, Director General MAPEI România.

 În 2016, MAPEI dorește să implice 3 categorii de public țintă: beneficiarii lucrărilor, arhitecții și meseriașii. “În România, până în momentul de față am activat cu precădere pe piața proiectelor mici, inclusiv segmentul DIY. Strategia actuală, însă, vizează orientarea noastră și către piaţa proiectelor mari, a construcţiilor de infrastructură, dar și a clădirilor civile și industriale”, a declarat Silviu Minciu, Director Marketing MAPEI România.

MAPEI este unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial de adezivi și produse chimice pentru construcții, cu peste 20.000 de tone de produse livrate zilnic. Înființat in 1937 în Milano-Italia, grupul cuprinde astăzi 68 de fabrici în 32 țări din întreaga lume și 8.500 de angajați. Compania înregistrează o cifra de afaceri de 2.5 mld. Euro și investește anual 5% din venituri în cele 18 Centre de Cercetare-Dezvoltare, în care lucreaza 900 specialiști. Bazele filialei românești au fost puse în 2006 prin înființarea MAPEI România, ca parte din strategia de internaționalizare a grupului. Portofoliul MAPEI România cuprinde peste 300 produse, iar la nivel de business înregistrează o cifră de afaceri de peste 10 milioane Euro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*