Planul de reorganizare al Pati – Pan Mariano a fost aprobat

praji
Foto: http://www.pasticceriamarconbassano.it

Planul de reorganizare a societății Pati – Pan Mariano propus de CITR a fost recent aprobat de judecătorul sindic.

Compania intră în etapa de reorganizare după ce a înregistrat în perioada de observație o creștere a cifrei de afaceri medii lunare de 10%.

Judecătorul sindic a confirmat recent planul de reorganizare a societății Pati – Pan Mariano elaborat de CITR, după ce acesta fusese aprobat de Adunarea creditorilor în ianuarie 2016, prin votul creditorilor ce dețin peste 70% din totalul masei credale.

Rezultatul operațional al companiei, la data deschiderii procedurii insolvenței, înregistra valori negative, respectiv  -385.778 lei, pentru ca, la finele anului trecut, veniturile generate de activitatea companiei să acopere costurile operaționale și să genereze și un profit operațional de 193.500 lei.

În plus, tot în perioada de observație, Pati – Pan Mariano  a efectuat plăți de 12.307.169 lei în contul datoriilor curente. Compania a realizat încă din această perioadă implementarea unui mecanism de control al costurilor și resurselor prin elaborarea de cash-flow-uri, bugete de venituri și cheltuieli.

Pentru a pregăti compania pentru reorganizare, s-au luat măsuri de reducere a costurilor, s-au îmbunătățit indicatorii cu privire la numărul de zile de încasare a creanțelor și viteza de rotație a furnizorilor, datorită eficientizării managementului gestionării acestora, implementării unor politici noi de achiziție a materiilor prime și materialelor, numărul de zile de plată al furnizorilor scăzând de la 479 la data deschiderii procedurii la 15 la finalul anului trecut. Totodată, s-a urmărit creșterea numărului de clienți prin recuperarea unor foști clienți.

Din 1998, SC Pati – Pan Mariano SRL activează în domeniul de producere și comercializare a produselor de panificație și patiserie. Compania deține o fabrică de produse de panificație și patiserie, precum și propria rețea de distribuție și o rețea proprie de opt magazine de desfacere.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 40 practicieni în insolvență și 10 echipe de lucru, CITR a gestionat procedura insolvenței a peste 800 de societăți comerciale și este reprezentată la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: real estate, construcții, agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*