Primele bâlbe în aplicarea Legii dării în plată

Sursă foto: bnpjura.ro

Notarii publicii au solicitat ajutorul Ministerului Finanțelor Publice deoarece nu știu ce impozit să aplice la încheierea actelor de dare în plată.

“Având în vedere impactul social al Legii nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, precum și dezbaterile existente în spațiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal în aplicarea acestei legi, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a solicitat Ministerului Finanțelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea plății de către transmițător a acestui impozit la încheierea actelor de dare în plată, în condițiile Legii nr.77/2016”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Notarilor Publici.

Reprezentanții UNNP au precizat că, punctul de vedere al Ministerului Finanțelor va fi adus de îndată la cunoștința tuturor notarilor publici în vederea aplicării în mod unitar a prevederilor legale.

De astăzi, 13 mai, Legea nr.77/2016 a intrat în vigoare. Legea a fost votată de plenul Camerei Deputaților cu 207 voturi “pentru”, unul “împotrivă” și o abținere. Legea a intrat la votul final după ce Comisia Juridică a adus două modificări importante la textul legii: a exclus programul Prima Casă din lege și a mărit plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro.

Președintele a promulgat legea pe 28 aprilie 2016.

Citește și:

Iohannis a promulgat Legea dării în plată

ARB: legea darii în plată va avea un impact negativ

Legea dării în plată, efect zero în piață

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*