Raiffeisen Bank lansează un ghid pentru cei care vor să apeleze la Legea dării în plată

Sursă foto: time.com

Raiffeisen Bank a lansat vineri un ghid destinat clienților care doresc să renunțe la casele luate prin credit și să apeleze la Legea dării în plată.

“Clienții trebuie să se documenteze atent și să cântărească toate opțiunile pe care le au. Anticipăm că legea, în forma în care a intrat în vigoare azi, va da naștere la dispute juridice, atât în privința aspectelor de neconstituționalitate, cât și a celor care nu sunt reglementate sau sunt confuze. De asemenea, operațional procesul de a <<da în plată>> nu este nici simplu și nici fără costuri pentru client. Tocmai de aceea am considerat necesar să elaborăm un document de întrebari și răspunsuri, document pe care îl vom actualiza permanent, în funcție de interacțiunile cu clienții”, a explicat Mihai Răuță, director executiv Retail Risc.

Pe www.raiffeisen.ro clienții pot găsi un document care să îi ajute cu informații despre această lege – Întrebări și răspunsuri frecvente privind aplicarea acestei legi
https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/informatii-utile/darea-in-plata/

Raiffeisen Bank reamintește clienților săi că pune la dispoziția celor care întâmpină greutăți în rambursarea creditelor multiple soluții de restructurare. Clienții care au inclus în contractul de credit opțiunea de vacanță la plata ratelor pot opta pentru întrerupere plăților de până la 3 luni, prin simpla notificare a băncii.

Pe baza  analizei gradului de îndatorare pot opta pentru reducere temporară de rată lunară, de plată dobandă și principal, între 1 și 3 ani sau consolidarea creditelor – conversia creditelor în lei cu o reducere de principal de până la 20%. Pentru a putea beneficia de aceste soluții este suficientă completarea unei cereri de restructurare și a acordului de verificare a veniturilor la ANAF.

Circa 2.000 de clienți au beneficiat până acum de ofertele băncii de conversie cu și fără discount și alte câteva mii de clienti au beneficiat de metodele de restructurare a creditelor pe diferite perioade de timp.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*