Groupama Asigurări și-a prezentat rezultatele anului trecut

Insurance
Foto: http://cdn.premiumfinance-group.com

Valoarea primelor brute subscrise a Groupama Asigurări s-a ridicat la valoarea de 805 milioane lei, în creștere cu 13% față de anul precedent.

Creșterea profitabilă înregistrată de Groupama Asigurări anul trecut, de 13%, este peste nivelul pieței, iar profitul IFRS a ajuns la 23 milioane de lei.

Groupama Asigurări a încheiat anul trecut cu cel mai mic număr de reclamații la ASF din top 5 companii de asigurări compozite. La bilanțul finalului de an, rezultatele arată că rata netă de recomandare a Groupama Asigurări a ajuns la 55, iar ponderea clienților foarte mulțumiți a crescut la 77%, conform studiului IRSOP realizat în septembrie 2015.  Creșterea profitabilă înregistrată de Groupama Asigurări anul trecut, de 13%, este peste nivelul pieței, iar profitul IFRS a ajuns la 23 milioane de lei.

Potrivit datelor raportate la ASF, în perioada ianuarie – decembrie 2015, Groupama Asigurări a înregistrat 39 reclamații întemeiate, cel mai mic număr din top 5 companii de profil din România. În plus, compania și-a consolidat poziția de lider pe linia asigurărilor agricole, unde ocupă locul unul. Groupama Asigurări se află pe locul doi pe linia CASCO și trei pe Property.

Evoluția Groupama Asigurări  în 2015:

  • Linia Asigurărilor Non-Viaţă a avut o contribuţie de 759 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit cu 14%, datorită îmbunătățirii rezultatelor pe toate liniile de business.
  • Linia CASCO a avut o contribuție stabilă, de 336 milioane de lei;
  • Segmentul Property, inclusiv Agro, a crescut cu 16% până la 191 milioane lei, asigurările agricole fiind în creștere cu 41%, iar asigurările pentru persoane juridice, cu 20%;
  • Asigurările de sănătate şi accidente au crescut cu 44% până la 15 milioane lei, ca urmare a creşterii progresive a portofoliului de clienţi, până la 50.000 de persoane asigurate;
  • Linia Alte asigurări Non-viaţă, Transport, Răspunderi civile, Travel și Riscuri Financiare a înregistrat o creştere de 10%, până la 42 milioane lei (cu o creştere mai importantă, de 25%, pe segmentul Travel).
  • Pe linia Asigurărilor de Viaţă, primele brute subscrise au crescut cu 6% până la 46 milioane lei.

În 2016, compania își menține obiectivul de creștere a veniturilor de 5% și obținerea unui profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea poziției pe liniile CASCO, asigurări de locuință și Property și acordând o atenție sporită segmentului asigurărilor de persoane.

Despre Groupama Asigurări:

Groupama Asigurări este unul dintre liderii pieţei de asigurări din România cu peste 1,1 milion de clienţi individuali şi peste 67.000 de companii. Groupama Asigurări este parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, cu 33.500 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*