România, pe locul 50 în topul țărilor ”conectate”

Foto: https://theinnovationenterprise.com

România ocupă locul 50 în topul țărilor ”conectate”, în creștere cu 3 poziții față de 2015, potrivit GfK Connected Consumer Index, realizate de GfK.

Țările din Europa Centrală și de Est se situează în a doua jumătate a clasamentului. Cel mai bine stă Cehia, urmată de Slovenia și Polonia, iar cel mai puțin conectate țări sunt România, Serbia și Ucraina.

România, Slovacia și Ungaria se bucură de cele mai dinamice evoluții, urcând fiecare cu câte 3 poziții.

Noul GfK Connected Consumer Index este un clasament realizat în 78 de țări și opt regiuni ale lumii care oferă comparabilitate rapidă și directă asupra gradului de conectivitate pentru fiecare populație analizată.

Top zece cele mai “conectate” națiuni

Dacă ne uităm la clasamentul GfK Connected Consumer Index din ultimii doi ani, Hong Kong și America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic) dețin constant primele două poziții printre cele mai bine conectate națiuni din lume.

Cu toate acestea, consumatorii din Emiratele Arabe Unite se apropie rapid de plutonul fruntaș, sărind de pe locul al optulea în 2015 pe al treilea prognozat pentru acest an.

Indicatorul prezintă țările cu cei mai conectați consumatori la lumea digitală, atât în ​​total, cât și detaliat, pe fiecare dintre cele unsprezece tipuri de dispozitive (smartphone, tabletă, laptop, PC, wearables, televizor inteligent, STB – receptor TV, consolă de jocuri video, e-Reader, automobil conectat, casă inteligentă), împreună cu tendințele din ultimii cinci ani.

Acesta permite companiilor să compare gradul de conectivitate pentru fiecare țară sau regiune de interes, pentru a identifica oportunități de piață în diferite industrii – de la evoluții ale vânzărilor de dispozitive digitale și ale consumului de conținut până la extinderea tehnologiei în domeniul sănătății și media.

Pentru a consulta clasamentele mondiale va invităm să accesaţi următorul document: Studiu GfK_Connected Consumer Index, Q1 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*