UniCredit Leasing, profit în creștere cu 33% în primele 6 luni

UniCredit
Foto: https://mullaeissa.files.wordpress.com

UniCredit Leasing a înregistrat un profit net consolidat de 3,7 milioane de euro în primul semestru din 2016, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Valoarea de achiziție a bunurilor finanțate în primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operațional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Valoarea noilor finanțări acordate de UniCredit Leasing Corporation în primul semestru al anului a fost de 161,8 milioane de euro, în creștere cu 34% față de primul semestru din 2015.

Pe fondul noilor tranzacții încheiate pană la 30 iunie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 13,8% față de 30 iunie 2015, ajungând la finalul primului semestru al acestui an la 819 milioane de euro.

Creșteri importante în primul semestru al anului au înregistrat finanțarea segmentului autovehiculelor, de 41% față de primul semestru al anului trecut, precum și segmentul autovehicule grele – camioane și semiremorci, cu 20% față de primul semestru al anului trecut. În ceea ce privește structura categoriilor de echipamente finanțate, echipamentele industriale dețin o pondere de 56% din totalul valoric, urmate de echipamentele agricole și echipamentele medicale, cu 19%, respectiv 13%.

Volumele de leasing operațional au înregistrat o creștere de 33% față de aceeași perioadă a anului trecut, această evoluție fiind echilibrat susținută atât din zona de vehicule comerciale, dar și printr-o creștere accelerată a flotei de autoturisme gestionate. La finalul primelor șase luni din 2016, UniCredit Leasing Fleet Management avea în administrare o flotă de 3.060 de autovehicule. Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă și servicii de management al flotei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*