Vânzările globale ale Roche au crescut cu 4%

meds
Foto: http://www.petinsurance.com

Grupul Roche a înregistrat o creștere de 4% a vânzărilor globale, în primul trimestru al anului 2016, aceastea ajungand la 12,4 miliarde de franci elvețieni, la o rată de schimb constantă.

„Am început anul cu o creștere solidă a vânzărilor atât în diviza de Farmaceutice cât și în cea de Diagnostic. Procesul de aprobare a unor medicamente importante aflate în faza de cercetare este în plină desfăşurare. Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a acordat revizuirea prioritară în două noi indicații pentru un medicament de imuno-oncologie și o utilizare terapeutică nouă pentru  un alt medicament folosit pentru tratarea sclerozei multiple progresivă primară. Per total, suntem în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor pentru anul 2016”, a declarat Severin Schwan, CEO, Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4% în primul trimestru al anului 2016, cumulând 9,8 miliarde de franci elveţieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului afectiunilor oncologice, cum ar fi cancerul colorectal, leucemia limfatica sau cancerul de sân. De asemenea, au fost înregistrate rezultate pozitive ale unor medicamente noi utilizate în tratarea cancerului de piele și cancerului pulmonar. În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au înregistrat o creștere de 5%, în timp ce vânzările au crescut cu 3% in Statele Unite si cu 4% în Japonia.

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vânzările au crescut cu 5% pînă la 2,6 miliarde de franci elvețieni, susţinute in principal de creşterea puternică inregistrata in Zona Asia-Pacific (+16%) și America Latină (+21%). Vânzările din Europa, Orientul Mijlociu și EMEA au crescut cu 1%, în timp ce în America de Nord au rămas stabile, iar în Japonia au scazut cu 3%. Vânzările produselor Diabetes Care, destinate monitorizarii glicemiei, au fost influenţate de condițiile dificile de piață, în special în America de Nord.

Cercetare și dezvoltare

În aceasta perioada, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a anuntat ca va revizui prin procedura accelerata principalul medicament Roche de imuno-oncologie pentru două noi indicații terapeutice. De asemenea, FDA a desemnat ca “breakthrough therapy” un medicament Roche destinat tratamentului sclerozei multiple, acesta fiind primul medicament folosit în tratarea sclerozei multiple considerat “breakthrough therapy”.  Desemnarea de catre FDA ca “breakthrough therapy” este menita sa accelereze dezvoltarea si evaluarea medicamentelor destinate tratamentului bolilor grave, si sa asigure accesul pacientilor la acestea in urma unei proceduri de aprobare mai scurta. De asemenea, Roche continua cercetările in scopul dezvoltarii de noi medicamente pentru astm sever, leucemie limfatică și limfom.

Perspective pentru 2016

În 2016, Roche estimează o creştere a vînzărilor de până în 5%, la o rată de schimb constantă. Se asteapta de asemenea si o crestere a altor indicatori, cum ar fi EPS si dividentele exprimate în franci elveţieni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*