Wienerberger a cumpărat fabrica de cărămidă din Berca

caramida
Foto: http://assets.inhabitat.com

Wienerberger, cel mai mare producător de cărămidă și blocuri ceramice din România, a achiziționat afacerea aferentă fabricii de cărămidă din Berca, Buzău, deținută de Search Chemicals, o companie cu sediul social în Constanța.

Avocații Wienerberger în achiziția unei noi fabrici de cărămidă sunt din cadrul casei de avocatură bpv Grigorescu Ștefănică. Echipa de avocați a fost coordonată de Cătălin Grigorescu (Managing Partner) și compusă din Cristina Mihai (Avocat senior coordonator) și Andreea Cărare (Avocat colaborator).

Tranzacția a presupus un transfer de afacere, care include și preluarea de către Wienerberger a unității de producție.

Prima parte a anului 2016 a marcat o accelerare considerabilă a activității departamentului de fuziuni și achiziții din cadrul bpv Grigorescu Ștefănică, avocații fiind implicați în încheierea unor tranzacții relevante la nivel regional și internațional, printre care: achiziția pachetului majoritar din rețeaua de clinici stomatologice Dent Estet de către liderul pieței de servicii medicale private MedLife, achiziția de 920 de milioane de dolari a Key Safety Systems de către conglomeratul chinez Joyson Electronics, una dintre cele mai mari din domeniul auto din 2016 sau tranzacția prin care compania americană de IT Riverbed Technology a preluat compania germană Ocedo. Pe masa echipei se află în acest moment proiecte de M&A în desfășurare în sectoarele financiar-bancar, materiale de construcții, agricultură, shipping.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*