Ziua în care am încălcat protocolul BNR

www.stylepinner.com
Foto: http://www.stylepinner.com

Da, azi este ziua din titlu. Nu, nu am intrat în clădire cu o bere în mână, nici măcar îmbrăcată în blugi și încălțată cu teniși (asta cred că ar trebui să am voie). Port o rochie roșie care nu e nici scurtă, nici decoltată și oricum nu era vreun dress code trecut în invitație. Dar revenind:

Am întârziat 10 minute la o conferință de presă, dar nu, nici asta nu a fost încălcarea. Din cauza faptului că am întârziat, cu excepția primului rând, sala era full, în special în jumătatea a doua. Acolo se așează majoritatea participanților la astfel de întruniri (probabil au fost marcați cumva în școală). Ceilalți blocaseră (tot ca de obicei) lateralele rândurilor. Ca să nu deranjez oamenii care au venit frumos la timp m-am gândit sa ma așez pe marginea primului rând, care avea un singur scaun ocupat. Nici măcar speakerii nu s-au așezat acolo. Stăteau în spatele meu, în rândul doi adică…

Și aici vine încălcarea. Când am ieșit din sală a venit să-mi șoptească un domn, angajat al băncii: ”Știți, am o rugăminte…”. Chiar mă pregăteam să-i dau și lui o carte de vizită dacă tot eram la capitoul ăsta cu fata de la PR. Dar continuarea a fost: ”vă rog ca pe viitor să nu vă mai așezați în primele rânduri. Presa nu are voie acolo. Așa este protocolul…”.

”Protocolul? Bine, dar am întârziat. Nu meritau oamenii care au venit la timp să trec prin fața lor, să-i deranjez. Primul rând era gol.”

”Îmi pare rău dar presa nu are voie în față. Să știți pe viitor…”

Nu prea mă interesează unde stau atât timp cât am ce scrie și nu-mi pierd timpul mergând la un eveniment prost, dar care-i treaba cu protocolul? Poate la BNR o fi și scrisă în regulamentul intern chestia asta cu locul presei? Nu știu. Cred însă că dacă eram un domn nu mă duceam să-i spun așa ceva unei doamne, indiferent de meseria ei, fie ea și ziaristă (un fel de DJ cum bine zicea cineva). Sau poate tocmai de asta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*